Najčitanije Gospodarstvo | Politika | Sport | Zdravlje | Zabava | Znanost | Obrazovanje | Društvo | Turizam | IT&Tech | Ostalo

Narod zna da ovo može samo OO SDA Banovići

Narod zna da ovo  može samo OO SDA Banovići

- 13.000 BANOVIĆANA DALO PODRŠKU SDA BiH I BAKIRU IZETBEGOVIĆU -

Do sada najveći skup Stranke demokratske akcije po broju okupljenih simpatizera održan je sinoć na Centralnom trgu u Banovićima, gdje se okupilo više od 10.000 simpatizera i čanova SDA BIH.

Ovom prilikom kako se već redovno čini na opštinskim skupovima, predstavljeni su kandidati za Opće izbore 2010.godine za sve nivoe vlasti.

Zadovoljstvo skupom je bilo više nego očito na licima svih prisutnih, a posebno ključnih ljudi i osnivača Stranke demokratske akcije Banovići Mirsada Kukića i Safeta Softića. Iako SDA u Banovićima ima zagarantovanu podršku, s obzirom na urađeno do sada i planiranog za budućnost na nivou Općine, ovim skupom još jednom je pokazala drugima kako se vode pregovori i posluje za dobrobit svih građana. Ovim skupom građani Banovića su poslali sliku uspiješne i stabilne ekonomske i privredne sredine, pokazavši to na stvarnom primjeru-OPĆINI BANOVIĆI i RUDNIKU koji čini okosnicu razvoja ove općine.

Softić je održao kao i uvijek, smislen govor, u kojem je između ostalog pozvao ostale stranke da se sa SDA BIH bar pokušaju boriti u činjenju dobrih dijela, jer danas sve ostale stranke samo čekaju pogodan momenat za nekakve smicalilcei podvale. "Hajmo se boriti u činjenju dobrih dijela", pozvao je Softić.

Na ovo je publika za trenutak zaćutala, a potom gromoglasnim aplauzom i ovacijama dala podršku mudrim izrekama predsjednika OO SDA Banovići .

Prekidan aplauzima i ovacijala općinski načelnik Bego Birparić poseban akcenat je stavio na angažman omladine u jačanju ove Stranke, te je naglasio da je omladina budućnost Stranke i cijele Bosne i Hercegovine.

Pored domaćina, Centralni predizborni skup uveličali su i kandidati za predstojeće izbore iz susjednih općina, koji su pokazali oduševljenje organizacijom skupa i kako su to i sami priznali do sada najmasovnijim odzivom građana u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kako je najavljeno, predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić zbog ranije ugovorenih obaveza nije uspio doći na ovaj skup, a u ime kandidata za člana Predsjedništva BiH ispred SDA BiH Bakira Izetbegovića, pred oko 13.000 Banovićana, selame i pozdrave prenio je predsjednik Glavnog odbora SDA BIH Halid Genjac, te predstavio izbornu platformu Stranke za predstojeće izbore.

On se posebno zahvalio rukovodstvu Rudnika što je u posljednji mejsec dana zaposlio 80 sinova naših šehida.

Okupljena masa građana nakon ozbiljnih govora opustila se i uz druženje u zabavnom dijelu programa u kojem je nastupio Rizo Hamidović sa gostima i ispaljen vatromet, kao najavu za sigurnu pobjedu SDA BiH i Bakira Izetbegovića.

Objavljeno: Srijeda, 29. Septembar 2010. 13:58 CEST  Vrsta vijesti: Dobra   › Tip reportera

Autor: S. H. Odličan reporter   › Sviđa mi se / Ne sviđa mi se  › Spremi  › Slijedi reportera  › Ignoriraj reportera  › Prijavi/Abuse

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registriraj se!

Slične vijesti

Prvomajski uranak - Banovići 2012.
Prvomajski uranak - Banovići 2012.
TURNIR PRIPAO EKIPI ALKOVIĆI - SEONA U okviru tradicionalne manifestacije obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1.maja, pod nazivom Prvomajski uranak-Banovići 2012. koja se...
Utorak, 8. Maj 2012. CEST
BOSS: Saopštenje za javnost
BOSS: Saopštenje za javnost
www.boss.ba; press@boss.ba Saopštenje za javnost u povodu nastavka islamofobije u BiH Osnovanost izvještaja Islamske zajednice u BiH o islamofobiji 2004-2011., kojim je prezentiran...
Ponedjeljak, 22. August 2011. CEST
Na izletištu Johe održan memorijalni turnir “Asim Ručić“ (FOTO + VIDEO)
Na izletištu Johe održan memorijalni turnir “Asim Ručić“ (FOTO + VIDEO)
Na izletištu “Johe“ kod Crnjeva, 2. maja održan je memorijalni malonogometni turnir “Asim Ručić“ Johe 2011. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa malonogometnog kluba “Jelaške“...
Srijeda, 4. Maj 2011. CEST
ZEMLJA BEZ BUDUCNOSTI
Sada moj zivot nije zivot, samo je nesto sto se tako zove, jer nemam drugog imena za njega. Provodim dane samo da prodju na neki nacin… Posao je jedina okupacija koju imam I koja...
Srijeda, 23. Mart 2011. CET
VijestiDruštvene mrežeLokacijePonude

Kontinent

Država

Grad

Kvart

Bosanski  Deutsch  English  Español  Français  Hrvatski  Italiano  Slovenščina  Македонски  Русский  Српски